//header( 'Location: http://annemariemaes.net/' ) ; so-on.annemariemaes.net

so-on.annemariemaes.net

 

 

 

 

 

 

 

NEWS
WOMEN EMPOWERMENT AND ECO-TECHNOLOGICAL SOLUTIONS
BIO
INSTALLATIONS
PERFORMANCES
WORKSHOPS
BLOG : OPENGREENS.NET
TEXTS
LECTURES
STREAMING AUDIO
STREAMING VIDEO
UNAMAS ARCHIVES
LOOKINGGLASS ARCHIVES
UPGRADE!
sitemap
 
    
newsletter
   


 

BACK:
installations  

 

 
closed circuits #02
teach your eyes to hear and your ears to see ... enter the closed circuit ...     print
 


Closed Circuit#2 is een klankinstallatie gerealiseerd in opdracht van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap in de inkomsthall van het Boudewijngebouw in Brussel.

Naar analogie met het klassieke beeld van de uurwerken in internationale kantoren of hotels die de real-time weergeven van enkele wereldsteden, geeft de installatie het reële tijdsverloop weer in de steden New York, Brussel en Tokyo onder de vorm van hun eigen city-sounds. Brussel (0 uur), New York (-6 uur) en Tokyo (+8 uur) geven samen een verloop van een etmaal. De ter plaatse opgenomen klanken zijn chronologisch gemonteerd in een klankband van 24uur. Deze wordt in loop afgespeeld en in de ruimte op een welbepaalde plaats weergegeven via 3 parabolische luidsprekers.

Op hun traject naar de kantoren activeren de werknemers een infra-rood sensor, die de klankweergave in werking zet. Op het moment dat de persoon onder de luidspreker doorloopt krijgt hij een douche van geluiden over zich heen en wordt hij getransporteerd naar een andere stad terwijl hij fysiek toch in Brussel aanwezig is. Hij wordt geconfronteerd met een andere realiteit, een andere tijd/ruimte dimensie die zich als een luchtbel bevindt binnen het Brussels universum.

De klank staat model voor een constante evolutie en maakt emoties los bij de toehoor der. Bepaalde klanken roepen concrete beelden op. De klanken krijgen een plastische expressiekracht en creëren een gevoel van ruimte.

 

 
 

so-on --- koolmijnenkaai 30/34 --- 1080 brussels --- belgium
soon♥so-on.annemariemaes.net --- tel +32 2 410 9940