//header( 'Location: http://annemariemaes.net/' ) ; so-on.annemariemaes.net

so-on.annemariemaes.net

 

 

 

 

 

 

 

NEWS
WOMEN EMPOWERMENT AND ECO-TECHNOLOGICAL SOLUTIONS
BIO
INSTALLATIONS
PERFORMANCES
WORKSHOPS
BLOG : OPENGREENS.NET
TEXTS
LECTURES
STREAMING AUDIO
STREAMING VIDEO
UNAMAS ARCHIVES
LOOKINGGLASS ARCHIVES
UPGRADE!
sitemap
 
    
newsletter
   


 

BACK:
installations  

 
ice 'n' bass [hiding#01]
unamas/ foton     print
 ice ‘n’ bass [hiding place #1] is een site specific [klank]installatie uitgewerkt voor de catacombe-achtige ruimtes onder het Centraal Station.
In een metalen struktuur zijn grote ijsblokken opgehangen, die samen een dik glazen oppervlak van 6m2 vormen. Het geluid van de vallende druppels op de onderliggende metalen plaat wordt versterkt weergegeven in de ruimte. De druppels vormen langzamerhand een stroompje dat loopt naar een steeds groter wordende waterplas. Aangepaste lichteffecten vervolledigen het enigzins onwezenlijke van de installatie. Tijd en ruimte worden vloeibaar.

Gebaseerd op de contemplatieve uitstraling van een Japanse Zen-tempel, wordt er in de installatie gespeeld met het beleven van ruimte en tijd. Door de presentatie te minimaliseren lijken ruimte en tijd op te lichten. De klanken komen tot leven. In deze directe geluidservaring eisen de ruimte zelf, en het tijdsverloop dat zich erin afspeelt de aandacht op. De toeschouwer krijgt de indruk deel uit te maken van een intieme belevenis die hij zich op zijn beurt kan toeëigenen. Er wordt hem de plaats gegeven zijn eigen imaginaire wereld te reconstrueren, een confrontatie met zichzelf aan te gaan.

Twee ruimtes, twee geluiden. Druppels smeltend ijs op een metalen plaat. Contactmicrofoons en versterking. Subbas resonanties en water. De ene golf gaat over in de andere. Het zichtbare wordt hoorbaar, het hoorbare wordt zichtbaar.
Het geheel voelbaar. Een zen-ervaring binnen de veelheid van beelden en klanken eromheen.

in samenwerking met Hans Deman [foton]
Subbas soundtrack: Marc Roesems [foton] 

 
 

so-on --- koolmijnenkaai 30/34 --- 1080 brussels --- belgium
soon♥so-on.annemariemaes.net --- tel +32 2 410 9940